Η πολύτιμη προσφορά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς την Ελληνική Αστυνομία και τα Σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας τιμήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσία του Υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου, των Γενικών Γραμματέων Δημόσιας Τάξης και Αντιεγληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Τσουβάλα και Κωνσταντίνου Παπαθανασίου και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, υποδέχτηκε την πρόεδρο Μελίνα Τραυλού και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης.

 


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη ομιλία του αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά των Ελλήνων Εφοπλιστών στη πατρίδα και απαρίθμησε τις δωρεές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία.


Η ομιλία του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Είναι τεράστια η ευγνωμοσύνη μας απέναντι στην Ένωση Ελλήνων εφοπλιστών για τη μοναδική της συμβολή στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και συνολικά στο έργο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αμφίβολα η πατρίδα μας όπου και αν στρέψει κάνεις το βλέμμα του βλέπει θάλασσα και πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει προοδεύσει πάρα πολύ χάρη στις μεγάλες προσπάθειες και στην καθοριστική συμβολή των ανθρώπων της Ναυτιλίας, οι οποίοι κράτησαν και κρατούν πάντοτε ψηλά την Ελληνική σημαία.

Πιστεύω ότι όσα χρόνια και αν περάσει κανείς στη ζωή του δεν ξεχνά αυτά που μαθαίναμε όλοι μας από τις πρώτες τάξεις του σχολείου: Η Ελλάδα, η μικρή Ελλάδα είναι η χώρα που έχει το προβάδισμα παγκοσμίως στο χώρο της Ναυτιλίας η οποία αποτελεί ένα μόνιμο και βασικό χαρακτηριστικό για την Ελλάδα και την Ελληνική οικονομία.

Πιστεύω λοιπόν ότι η Ελλάδα οφείλει πάρα πολλά στη ναυτοσύνη. Οφείλει πάρα πολλά στους Έλληνες πλοιοκτήτες. Οφείλει πάρα πολλά και στους Έλληνες ναυτικούς. Σε όλους τους ανθρώπους που στήριξαν την πατρίδα στα δύσκολα χρόνια και συνεχίζουν να το κάνουν όποτε χρειάζεται. Είναι αλήθεια επίσης ότι οι Έλληνες έχουμε μια μακρά παράδοση και στο κομμάτι της εθνικής ευεργεσίας.

Η προσφορά προς την πατρίδα είναι στο DNA των Ελλήνων χωρίς καμία αμφιβολία. Θεωρώ ότι είναι βασική αξία και ιδανικό του πολιτισμού μας, του τρόπου με τον οποίο πορευόμαστε μέσα στους αιώνες. Στην αλληλεγγύη ξεχωριστή θέση έχουν οι άνθρωποι της ναυτιλίας. Πολλοί από τους εθνικούς μας ευεργέτες που έχτισαν τις περιουσίες τους στη θάλασσα έχουν δημιουργήσει μία μακρά παράδοση προσφοράς, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και γι’ αυτό εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας. Σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως διότι από τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εσείς από το 2017 μέχρι σήμερα, μας έχετε δωρίσει 26 επιβατικά αυτοκίνητα, 10 οχήματα εκτός δρόμου, δύο ασθενοφόρα, 49 μοτοσυκλέτες, 210 σετ της στολής που θα φορούν οι νέοι ειδικοί φρουροί των Ο.Π.Π.Ι και τα χιλιάδες είδη ατομικής προστασίας στα χρόνια της πανδημίας- δηλαδή μάσκες και αντισηπτικά- τα οποία ασφαλώς ήταν και είναι εξαιρετικά χρήσιμα και απαραίτητα είναι πολύτιμα εφόδια για να μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, να μπορούν οι αστυνομικοί μας να εκτελούν το καθήκον τους, δεν είναι άλλο από την ασφάλεια των πολιτών.

Εμείς εδώ έχουμε ένα σλόγκαν, το οποίο πιστεύω ότι το συμμερίζεστε 100% διότι εκτός από επιχειρηματίες, εκτός από την δουλειά σας στο χώρο της θάλασσας είστε και πολίτες: Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία, χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ευημερία. Είναι η πρώτη προϋπόθεση για να πορευόμαστε σε μία κανονική ζωή όλοι μας και ατομικά και συνολικά ως κράτος και πιστεύω ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την ασφάλεια των πολιτών, όλων των πολιτών, για την ασφάλεια των λιμανιών μας διότι πάντοτε στις δύσκολες στιγμές χρειάζεται η Ελληνική Αστυνομία για να συνδράμει και σε αυτό το κρίσιμο έργο. Για την ασφάλεια των τουριστικών προορισμών της χώρας, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά κρίσιμο καθώς η προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον τομέα του τουρισμού.

Επομένως, όλη αυτή η συμβολή σας είναι κρίσιμη και καθοριστική για μία αστυνομία, η οποία είναι σύγχρονη και η όποια θέλουμε κάθε μέρα προοδεύει και να είναι πιο αποτελεσματική. Σημαντική όμως, είναι και η προσφορά σας στα καταστήματα κράτησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας έχετε δωρίσει 11,5 χιλιάδες στρώματα, 11,5 χιλιάδες κουβέρτες, 15.000 πετσέτες μπάνιου, 11,5 χιλιάδες πετσέτες προσώπου, 15.000 μαξιλαροθήκες, 23 χιλιάδες σεντόνια. Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για πάρα πολύ μεγάλη συμβολή στην αναγκαία υποδομή που χρειαζόμαστε στα σωφρονιστικά καταστήματα με πλήρη ανανέωση.

Άρα εδώ πέρα έχουμε την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στον υπέρτατο βαθμό. Ειλικρινά σας ευχαριστούμε θερμά, σας ευχαριστούμε από καρδιάς και ευελπιστούμε να συνεχιστεί η συνεργασία μας.

Γνωρίζω την αγάπη σας για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για τον τομέα της ασφάλειας και στα δύο σκέλη της πολιτικής μας είναι έκφραση της αγάπης σας για την πατρίδα μας. Είμαστε εδώ γιατί υπηρετούμε την αγαπημένη μας πατρίδα και τους πολίτες αυτού του τόπου και ενδιαφερόμαστε στην έμπρακτη στήριξή σας. Γνωρίζω ότι το θέλετε και εσείς αλλά ειλικρινά σας εκφράζω την πολύ θετική σκέψη που έχουμε για αυτό το στόχο και ξανά την ευγνωμοσύνη μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και Πρόεδρος της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ κ. Μελίνα Τραυλού στο χαιρετισμό της τόνισε :  

«Καταρχάς κύριε Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ, κύριοι Γενικοί, κύριε Αρχηγέ θέλω να σας ευχαριστήσω για τα τιμητικά σας λόγια. Εμείς, ως Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών διαχρονικά στηρίζουμε την πατρίδα μας και το πολύ ευαίσθητο Υπουργείο σας. Θεωρούμε την κοινωνική αλληλεγγύη, αποστολή μας. Και μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, λειτουργούμε, με συνέπεια κι ευαισθησία, ως ένας ισχυρός κοινωνικός εταίρος για τη χώρα μας.
Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την κομβική συνεισφορά των σωμάτων ασφαλείας στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας… ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας. Είναι ύψιστης προτεραιότητας για όλους μας, η αποτελεσματικότητα και ο θετικός αντίκτυπος του έργου που επιτελείτε.
Θα ήθελα ως Πρόεδρος της Ένωσης, αλλά και ως Ελληνίδα πολίτης, να απευθύνω ένα ηχηρό «ευχαριστώ», ένα «ευχαριστώ καρδιάς», στις γυναίκες και στους άντρες που υπηρετούν στο Υπουργείο, στην αστυνομία, στην πυροσβεστική, σε όλες τις υπηρεσίες, σε όλες τις βαθμίδες.
Κυρίως, όμως, σε αυτά τα κορίτσια και αγόρια, που από νεαρή ηλικία κατατάσσονται στα σώματα ασφαλείας, εκπαιδεύονται και αφοσιώνονται στο καθήκον, δίνουν τη ζωή τους, για να προστατεύουν τη δική μας ζωή. Μακριά από τις οικογένειές τους, χωρίς διακοπές, χωρίς αργίες, χωρίς γιορτές και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. Επιτελούν ένα έργο σπουδαίο. Το θεωρούμε υποχρέωσή μας στο μέγεθος που μπορούμε να συνδράμουμε στο έργο τους, όποτε υπάρχει ειδική ανάγκη, αλλά και όταν δεν υπάρχει ειδική ανάγκη. Είναι καθήκον μας να αναγνωρίζουμε την προσφορά τους, να τους σεβόμαστε, να τους τιμούμε και να συμβάλουμε ουσιαστικά στις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας τους.
Ως Ένωση και ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε έμπρακτα προς αυτή την κατεύθυνση.»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε στην πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών αναμνηστικό δώρο και ένα πίνακα ζωγραφικής που φιλοτέχνησαν κρατούμενοι των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Κατά την παραλαβή τους, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων, ευχαρίστησε για το αναμνηστικό δώρο και κατά την παραλαβή του πίνακα δήλωσε τα εξής:

«Σας ευχαριστώ για το τόσο ξεχωριστό δώρο. Ένα δώρο ιδιαίτερης αξίας, αφού οπτικοποιεί τη δύναμη του καλού, του θετικού, του αισιόδοξου που πραγματοποιείται μέσα από τη δράση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Ένα δώρο και ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας, καθώς είναι το πρώτο που λαμβάνω ως Πρόεδρος για τις δράσεις της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και πάντα θα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.»

Εγγραφη στο Newsletter