ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την Πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

 

Την πρόσκληση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, αποδέχτηκε η κ. Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, του συλλογικού οχήματος κοινωνικής προσφοράς της Ναυτιλίας,  με σκοπό να συζητήσουν θέματα που αφορούν στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Υφυπουργός, ενημερώθηκε αναλυτικά από την κ. Μελίνα Τραυλού, για το σημαντικό έργο προσφοράς της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και τις κοινωφελείς δράσεις της ναυτιλιακής κοινότητας και ειδικότερα την ενίσχυση πολυάριθμων ιδρυμάτων και κοινωνικών φορέων και μεγάλου πλήθους ευάλωτων οικογενειών στην ηπειρωτική και στη νησιωτική Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την τελευταία δεκαετία, η ΕΕΕ και η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, με το πολυεπίπεδο κοινωνικό τους έργο, έχουν στηρίξει έμπρακτα 235 φορείς κοινωνικής πρόνοιας, χρηματοδοτώντας πρωτοβουλίες και δράσεις αξίας άνω των 30.000.000€.

Η Υφυπουργός Εργασίας, από την πλευρά της, παρουσίασε στην Πρόεδρο της ΕΕΕ και της ΣΥΝ- ΕΝΩΣΙΣ,  προτάσεις για τη  στήριξη περιθαλπόμενων που διαβιούν σε δημόσια ιδρύματα,  δράσεις ενίσχυσης της  αποϊδρυματοποίησης που είναι σε εξέλιξη σε κεντρικό επίπεδο καθώς επίσης επιχορηγούμενα προγράμματα που διαθέτει το Υπουργείο για την αρωγή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου συζήτησε με την κ. Τραυλού για την πρωτοβουλία του Υπουργείου για τη συστηματοποίηση της καταγραφής και ιεράρχησης των αναγκών των φορέων πρόνοιας και της συντονισμένης χρηματοδότησής τους από το δημόσιο τομέα και ιδιωτικές πρωτοβουλίες με μοναδικό γνώμονα την έμπρακτη και ουσιαστική ανακούφιση των πλέον ευάλωτων.

Εγγραφη στο Newsletter