ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

   

Το 2018 με κοινή πρωτοβουλία του Ιδρύματος Λάτση και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ». Σκοπό του προγράμματος αποτελεί η κάλυψη επιτακτικών αναγκών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και η συμβολή στην αναβάθμιση των υποδομών, καθώς και η ενίσχυση των υπηρεσιών των δημοσίων φορέων παροχής υγείας στη χώρα μας. Στο πλαίσιο του προγράμματος αξιολογούνται, από κοινού με το Ίδρυμα Λάτση, αιτήματα από φορείς παροχής υγείας απ’ όλη την επικράτεια που αφορούν κυρίως στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την αναβάθμιση υποδομών δημόσιων ή άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων παροχής υγείας.

Το 2018, πραγματοποιήθηκε δωρεά ενός αγγειογραφικού συστήματος (στεφανιογράφου) προς το «Γενικό Νοσοκομείο Αττικής Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ» με σκοπό την αναβάθμιση του Αιμοδυναμικού Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας του Νοσοκομείου.

Παράλληλα εντός του έτους, δρομολογήθηκαν οι ακόλουθες δωρεές:

Δωρεά δύο κλινών θεραπείας με στρώμα πρόληψης κατακλίσεων και ηλεκτρονικό ζυγό και ενός μηχανήματος πλασμαφαίρεσης και συνεχών μεθόδων με σκοπό την αναβάθμιση της Μονάδας Εμφραγμάτων του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών με σκοπό τη βελτίωση της νοσηλείας των νοσηλευόμενων παιδιών και δωρεά εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Παξών για την εξόπλιση του παιδιατρικού ιατρείου του Κέντρου.

Δωρεά γαστρεντερολογικού ενδοσκοπικού εξοπλισμού με σκοπό την αναβάθμιση του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου “Ο Ευαγγελισμός”.

   

Δημοσια Προσκληση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ανακοινώνουν δημόσια πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα «ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ». Το Πρόγραμμα αφορά στη χρηματοδότηση έργων μικρής και μεσαίας κλίμακας, με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και την ενίσχυση των υπηρεσιών των φορέων παροχής υγείας στην Ελλάδα μέσω: α) της προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και β) της αναβάθμισης των υποδομών τους.


Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας (Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας) καθώς και σε μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα.


Μέσω του Προγράμματος θα υλοποιηθούν δωρεές σε είδος με συγχρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, οι οποίες εμπίπτουν στις εξής κατηγορίες: α) δωρεές μικρής κλίμακας ποσού έως Ευρώ πενήντα χιλιάδων (€50.000), συμπ. Φ.Π.Α. ανά δωρεά, καθώς και β) δωρεές μεσαίας κλίμακας ποσού έως Ευρώ εκατόν πενήντα χιλιάδων (€150.000), συμπ. Φ.Π.Α. ανά δωρεά.


Το πλήρες κείμενο των Όρων και Προϋποθέσεων Συμμετοχής στο Πρόγραμμα, είναι διαθέσιμο εδώ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας αίτησης που είναι διαθέσιμη εδώ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, στις 5 μ.μ.


Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, έως τις 5 μ.μ. στις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των χρηματοδοτών του Προγράμματος και όλοι οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail.


Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να επικοινωνούν με τους χρηματοδότες του Προγράμματος στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα:

1. Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτσηinfo@latsis-foundation.org, 210-6282888.
2. Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: syn-enosis@syn-enosis.gr, 210-4291300-3.